top of page

ALLES WAT JIJ MOET WETEN OVER CORIAN®

corian.png

Corian® is naar onze mening een product dat vandaag de dag niet meer weg te denken is uit de hedendaagse interieurinrichting en heeft bijzondere eigenschappen. De mogelijkheden zijn eindeloos: als jij het kan bedenken, kan het ongetwijfeld gemaakt worden! Wij gebruiken Corian® voornamelijk voor verschillende toepassingen in keukens en badkamers. Denk maar aan spoelbakken, keukenwerkbladen, spatwanden, douchebakken... 

Wij kiezen hoofdzakelijk voor Corian® omdat het een buitengewone moderne look heeft en daarnaast ook een erg duurzaam product is. 

WAAROM CORIAN® ?

rafcorian.jpg
  • Het grootste voordeel is het design. Iedere vorm is te vervaardigen én kan je naadloos verwerken. Zo kunnen verschillende vlakken onmerkbaar in elkaar overlopen en krijg je één strak geheel. 

  • De mogelijkheden qua kleuren zijn eindeloos, zelfs opvallende kleuren en transparante kleuren zijn mogelijk. 

  • Jouw volledige badkamer of keuken is te vervaardigen in Corian® : werkblad, spoelbak, kasten,... Je kan het materiaal ook in de rest van je huis laten terugkomen: toilet, kasten, trap,...

  • Het materiaal is erg onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen chemische producten, zuren én vocht. 

  • Het is een duurzaam product dat mits goed onderhoud lang meegaat. 

  • Corian® wordt ook ontwikkeld voor laboratoria én is dus erg hygiënisch. Vloeistoffen kunnen niet in het materiaal dringen. 

  • Het is anti-statisch en voelt gezellig warm aan in vergelijking met materialen zoals composiet. 

WAAR MOET U REKENING MEE HOUDEN?

Corian® is warmte-bestendig maar niet hitte-bestendig. Net zoals bij natuursteen wordt aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij hete kookpotten. Daarnaast is het gebruik van een snijplank aan te raden. 

HOE ONDERHOUD IK CORIAN® 

Vermits Corian® niet poreus is, hebben kalk en andere onzuiverheden weinig vat op het materiaal en is er niet veel onderhoud nodig. Voor het dagelijkse onderhoud gebruik je best een vochtige doek met een zachte schuurcrème zoals CIF of een alledaags reinigingsmiddel. Schuursponsjes zijn echter geen aanrader! Door goed onderhoud kan jouw oppervlak er steeds als nieuw blijven uitzien! 

EN WAT MET CORIAN®  VARIANTEN?

Wij zijn er van overtuigd dat Corian® kwalitatief sterker is dan al zijn varianten op de markt. Als je een alternatief van Corian® overweegt kan je best met volgende aandachtspunten rekening houden: 

  • Corian® geeft maar liefst 10 jaar garantie als het door een erkend verwerker zoals MultiProjects wordt gemaakt en geplaatst. De normen voor verwerkers liggen erg hoog. Varianten kunnen vaak door iedereen gemaakt en geplaatst worden. 

  • Corian® bestaat al meer dan 50 jaar en voert voortdurend research. Op deze manier blijven ze steeds voor t.o.v. andere producten.

DROOMT U OOK VAN CORIAN IN

UW NIEUWE KEUKEN?

bottom of page